SAMMIE SEDANO

schrijft over de zoektocht naar eigen identiteit van een jonge maker in de grote stad. Met inspiratie uit het nachtleven en de geluiden uit de volksbuurten neemt hij je mee in zijn mysterieuze toch confronterende wereld. Invloeden zoals Outkast, Dwele en Curtis Mayfield maar ook Kempi, Flink Namen en The Oppesites zijn terug te horen in zijn verhalende muziek. Zijn aankomende plaat ‘Parels van de Nacht’ staat vol live instrumenten, diepgaande teksten en meeslepende verhalen.

In 2013 begon Sammie samen met producer WAV.Yard het project Trill Pack. Dit resulteerde in een trilogie bestaande uit 3 EP’s met allen 4 nummers. Trill Pack was tevens het eerste project waarmee het publiek kennis maakte met trap muziek van Hollandse bodem. Hiervoor waagde niemand zich nog aan dit fenomeen dat langzaam maar zeker uit Amerika overgewaaide. Door deze vernieuwende sound trokken zij al snel de aandacht van toonaangevende platformen zoals State Magazine en Puna.nl. Na zijn tijd te hebben genomen en te hebben gesleuteld aan zijn sound, is het tijd om naar buiten te treden met nieuw materiaal. In 2016 verscheen zijn langverwachte debuut EP ‘De Nachtapotheker dat goed ontvangen werd door het grote publiek.  In april 2018 bracht Sammie samen met producer Dayle de plaat ‘Zwart Goud’ uit via Sony Music. Red Bull Music benoemde Sammie zelfs tot een van de grootste talenten van het moment.  Geïnspireerd door internationale grootheden zoals A$AP Rocky, Skepta en Kanye West wilt Sammie een brug slaan tussen muziek, kunst en fashion. 

In 2019 dropte Sammie maar liefst 2 projecten ‘Andere Mens’ en ‘Rokkenjager’ EP. Beide besloot hij zelfstandig uit te brengen. Na deze stap gemaakt te hebben besloot hij samen met Xavier Silos en Brunce Bonger een eigen initiatief genaamd Colt Music Group op te richten waarmee hij ook ander talent een podia wilt geven. Eind 2020 dropt hij wederom een EP, ditmaal met producer Nash genaamd ‘Nightshop. Een plaat waarin hij voor het eerst echt zijn melodische kant liet zien. ‘Nightshop’ was daarnaast een samenwerking met visueel kunstenares Perrine Philomeen en fotografe Sandra Zegarra Patow. Samen hebben zij gewerkt aan het visuele aspect, elke cover is een uniek kunstwerk met een vrouwelijke gedaante op de voorgrond. Ook met dit project wou Sammie multidisciplinair inzetten door kunst en mode samen te brengen.

Op het moment werkt Sammie aan de grootste stap in zijn muziek carrière: zijn eerste album en een volwaardige ‘theatrale’ live-show met band. Met Nederlandse voorgangers zoals Willem, Glen Faria en Sef als inspiratie voor zijn nieuwe plaat wilt Sammie een volwassen product neerzetten. Een toegankelijke sound, een mix van Pop, Hiphop en R&B waarbij hij persoonlijke onderwerpen aansnijdt waar vele jongeren mee te maken hebben. Het project staat voor november 2021 op de agenda en is geproduceerd door M3. Daarnaast werkt Sammie aan een documentaire ‘Melt’ met reportage fotograaf Stacii Samidin dat in 2022 het licht zal zien!

AWARDS